Manuka Plus Bee's for your bonnet 30 tabletek

0 Ocena
99,00 zł
Brak w magazynie
SKU: MD4

Wielopaki - kupuj więcej, płać mniej!

Ilość Cena
1 - 1 99,00 zł
2 - 3 89,10 zł
4 - 5 84,15 zł
6 - 1000 79,20 zł
Miód manuka, Cynk, Selen, Mleczko pszczele i witaminy z grupy B
 Wróć do: Układ mięśniowy
24h.gif

Darmowa dostawa dla zamówień powyżej 400 zł

Możliwość zwrotu towaru oraz uzyskania zwrotu środków

Szybkie płatności i realizacja

Masz pytania? Zadzwoń +48 532 557 789

Suplement diety Manuka Plus Bee's for your bonnet zawierający niezbędne witaminy i minerały pomagające utrzymać włosy, skórę i paznokcie w świetnej kondycji. Połączenie liofilizowanego miodu manuka, ekstraktu z mleczka pszczelego i witaminami z grupy B a także cynkiem i selenem.

Miód Manuka pochodzi z własnych uli Manuka Doctor, położonych w zielonych górach Nowej Zelandii. Miód jest liofilizowany do postaci proszku i dodawany do tej wyjątkowej formuły, która jest starannie produkowana w Wielkiej Brytanii zgodnie z najwyższymi standardami. Poziom MGO (methylglyoxal) w Miodzie Manuka pochodzi od DHA (dihydroksyaceton), który naturalnie występuje w nektarze z kwiatów Manuka.

Miód Mañuka (MGO 300)

Wytwarzany przez pszczoły zbierające nektar z krzewów Mañuka w Nowej Zelandii - zawiera aktywny składnik metyloglioksal (MGO), który ma działanie przeciwdrobnoustrojowe [1], a także antybakteryjne na organizm, według badania przeprowadzonego przez Ulster z 2018 roku. Uniwersytet. [2] Nasz miód Mañuka jest zbierany z uli Manuka Doctor wysoko w górach Nowej Zelandii, a następnie liofilizowany na proszek.

W badaniu z 2009 roku w Niemczech i Nowej Zelandii naukowcy zasugerowali, że miód może przyspieszyć proces gojenia skóry, ponieważ: [3]
• miód stymuluje reakcję zapalną organizmu, prowadząc do regeneracji komórek skóry i tkanek łącznych
• poziom pH miód jest bardzo niski, co ogranicza infekcję

Cynk

Ten minerał jest dobrze znany ze swojej roli w układzie odpornościowym, ale według Komisji Europejskiej jest równie ważny dla skóry, włosów i paznokci. [3]

Cynk odgrywa ważną rolę w rozkładzie białek, mówi Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Jest to potrzebne dla: [4]
• keratyny - białka tworzącego włosy, skórę i paznokcie
• kolagenu, białka występującego w skórze

Pomaga też na inne sposoby. Cynk działa w celu ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym [5] - co oznacza, że ​​ogranicza skutki uszkodzeń wywołanych przez wolne rodniki, na przykład przed zanieczyszczeniami i paleniem. Cynk może również zmniejszyć stan zapalny i pomóc naszemu organizmowi w naprawie zużycia naszego DNA. [6] Cynk znajduje się w ostrygach, mięsie, roślinach strączkowych, orzechach i nasionach. [7]

Biotyna

Komisja Europejska twierdzi, że biotyna, czasami nazywana również witaminą B7, jest potrzebna do utrzymania skóry, włosów, a także błon śluzowych, takich jak wnętrze nosa. [8]

Naukowcy wciąż badają wpływ biotyny na zdrowie, ale jedna z teorii na temat jej roli głosi, że jest ona kluczowa dla metabolizmu tłuszczu i białka w organizmie, niezbędnych dla odżywienia skóry. [9] Biotyna znajduje się w wielu produktach spożywczych, w tym w jajach, mięsie, rybach, orzechach i nasionach. [10]

Selen

Według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa Żywności ten niezbędny śladowy minerał wspomaga zdrowie włosów i paznokci. Działa również jako przeciwutleniacz, chroniąc komórki skóry przed uszkodzeniem przez stres oksydacyjny, na przykład przed promieniami UV. [11]

Badanie przeprowadzone w 2010 roku przez amerykańskie National Institutes of Health wykazało, że selen jest potrzebny do wzrostu i rozwoju zdrowych komórek skóry. [12]

Dobrym źródłem selenu są orzechy brazylijskie - ale nie więcej niż jeden lub dwa orzechy dziennie, aby uniknąć spożycia zbyt dużej ilości selenu [13] - krewetki, mięso i produkty pełnoziarniste. [14]

Ryboflawina, czyli witamina B2

Witamina B ryboflawina znajduje się w wielu produktach spożywczych, w tym jajach, chudym mięsie, zielonych warzywach, produktach pełnoziarnistych i wzbogaconych płatkach śniadaniowych [15] i według Europejskiego Urzędu ds. Bezpieczeństwa jest potrzebna na przykład dla skóry i błon śluzowych. wnętrze nosa i ust. [16]

W 2019 roku naukowcy z Louisiana State University odkryli, że ryboflawina pomaga wytwarzać czerwone krwinki i transportować tlen do komórek w całym ciele, w tym do skóry, włosów i paznokci. Bierze również udział w utrzymaniu optymalnego poziomu kolagenu w skórze. [17]

Mleczko pszczele

Produkowane przez robotnice w celu karmienia ich królowej i jej młodych mleczko pszczele może również przynosić korzyści naszej skórze: ma działanie przeciwzapalne, wspomaga naprawę tkanek w warunkach laboratoryjnych i może również stymulować produkcję kolagenu, zgodnie z koreańskim badaniem z 2010 roku. [18]

 

SPOSÓB UŻYCIA: Jedną kapsułkę dziennie z posiłkiem i nie przekraczaj zalecanej dziennej dawki. Ten produkt nie powinien być stosowany jako substytut zróżnicowanej, zbilansowanej diety i zdrowego stylu życia. Proszę trzymać poza zasięgiem dzieci.

OSTRZEŻENIA:  przerwać stosowanie i skonsultować się z lekarzem w przypadku wystąpienia działań niepożądanych. Unikaj tego produktu, jeśli masz alergię na pyłki, pszczoły lub produkty pszczele. Nie używaj tego produktu bez uprzedniej konsultacji z lekarzem, jeśli jesteś pod nadzorem lekarza, przyjmujesz przepisane leki, jesteś w ciąży, karmisz piersią, masz astmę lub podobne alergie.

OTWIERANIE: Zdejmij przezroczystą plastikową tuleję za pomocą perforacji z boku, a następnie zdejmij większą górną część.

SKŁADNIKI: Substancje wypełniające (fosforan dwuwapniowy, celuloza mikrokrystaliczna), liofilizowany miód manuka (maltodekstryna), mleczko pszczele 3: 1, tlenek cynku, kwas pantotenowy (witamina B5 jako pantotenian wapnia), selenin sodu, substancja glazurująca (hydroksypropylometyl), Substancja zbrylająca (dwutlenek krzemu), substancja przeciwzbrylająca (stearynian magnezu), witamina B6 (chlorowodorek pirydoksyny), witamina B2 (ryboflawina), środki glazurujące (gliceryna, wosk karnauba), biotyna.

• Bez dodatku aromatów i barwników • Gluten • Soja i orzechy • GMO • Bez dodatku mleka lub drożdży •

 

 

 

Źródła

1. Alvarez-Suarez JM, et al. Skład i aktywność biologiczna miodu: nacisk na miód manuka. Żywność. Wrzesień 2014; 3 (3): 420-432. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5302252/
2. Johnston M, et al. Aktywność antybakteryjna miodu Manuka i jego składników: przegląd. CELE Mikrobiologia. 2018. 4 (4): 665-664. https://www.aimspress.com/fileOther/PDF/microbiology/microbiol-04-04-655.pdf
3. Komisja Europejska. Rejestr UE dotyczący oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych. http://ec.europa.eu/food/safety/labelling_nutrition/claims/register/public/?event=search
4. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1819. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1819
5. Jako źródło 1
6. Wiadomości medyczne dzisiaj. Niewielki wzrost cynku w diecie powstrzymuje degradację DNA. https://www.medicalnewstoday.com/articles/315070.php
7. National Institutes for Health. Cynk: zestawienie informacji dla pracowników służby zdrowia. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Zinc-HealthProfessional/
8. Jako źródło 1
9. Trüeb RM. Poziom biotyny w surowicy u kobiet skarżących się na wypadanie włosów. Int J Trichology. 2016 kwiecień-czerwiec; 8 (2): 73–77. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4989391/
10. National Institutes of Health. Biotyna: zestawienie informacji dla konsumentów. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Biotin-Consumer/
11. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1727. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1727
12. Sengupta A i in. Selenoproteiny są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania keratynocytów i rozwoju skóry. PloS One. 18 sierpnia 2010; 5 (8). https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0012249
13. Fundacja NZ Nutrition. Selen. https://nutritionfoundation.org.nz/nutrition-facts/minerals/selenium
14. National Institutes of Health. Selen: zestawienie informacji dla pracowników służby zdrowia. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Selenium-HealthProfessional/
15. National Institutes of Health. Ryboflawina: zestawienie informacji dla konsumentów. https://ods.od.nih.gov/factsheets/Riboflavin-Consumer/
16. Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności. Opinia naukowa. Dziennik EFSA 2010; 8 (10): 1814. https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1814
17. Bhusal A, Banks SW. Niedobór ryboflawiny. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK470460/
18. Juyoung K, et al. Mleczko pszczele zwiększa migrację ludzkich fibroblastów skóry i zmienia poziom cholesterolu i sfinganiny w modelu gojenia ran in vitro. Nutr Res Practice. 2010 Oct; 4 (5): 362–368. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2981718/

Układ mięśniowy to jedna z najważniejszych struktur w ciele człowieka. Umożliwia poruszanie się i wykonywanie precyzyjnych ruchów oraz jest odpowiedzialny za utrzymanie właściwej dla człowieka (wyprostowanej) postawy ciała oraz utrzymanie narządów wewnętrznych w odpowiednim miejscu.

 

W ciele człowieka występują różne rodzaje mięśni, różne są też ich podziały. Wyróżnia się mięśnie szkieletowe, mięśnie gładkie oraz mięśnie prążkowane. Mięśnie szkieletowe zbudowane są z brzuśca oraz ścięgien. Brzusiec to skupisko włókien mięśniowych zabarwione na czerwone dzięki obecności barwnika o nazwie mioglobina. Niektóre mięśnie (na przykład mięsień dwugłowy ramienia) mają dwa brzuśce. Mięśnie gładkie mają dość prostą budowę i odpowiadają za ruchy bezwiedne takie jak ruchy robaczkowe jelit. Mięśnie poprzeczne prążkowane mają bardziej złożoną budowę.

Mięśnie mają również elementy pomocnicze takie jak powięzie osłaniające z zewnątrz poszczególne mięśnie i całe ich grupy, kaletki maziowe, które umiejscowione są pomiędzy kością a ścięgnem lub mięśniem, pochewki ścięgien, które umożliwiają ślizganie się narządów względem siebie, bloczki mięśni, trzeszczki (stanowiące podporę, wokół której rozwijają się ścięgna mięśni) oraz troczki, które utrzymują ścięgna mięśni blisko kości. Funkcje pełnione przez mięśnie w układzie mięśniowym człowieka zależą od ich typu.

Mięśnie gładkie odpowiedzialne są za ruchy mimowolne (bezwiedne), takie jak skurcze jelit i żołądka i rozszerzanie źrenic. Mięśnie poprzeczne prążkowe umożliwiają poruszanie się. Specjalna ich grupa odpowiada na przykład za rytmiczne skurcze serca i pompowanie przez nie krwi.

Przepona i mięśnie międzyżebrowe umożliwiają oddychanie. Mięsień macicy umożliwia zaś poród.

Ze względu na liczne i ważne role, jakie pełni układ mięśniowy, jest on narażony na częste urazy. Po intensywnym wysiłku fizycznym powstają w mięśniach

Szkielet człowieka, zwany też kośćcem bądź bardziej profesjonalnie – układem kostnym, to ogóle określenie wszystkich kości tworzących ludzkie ciało. Ciało dorosłego człowieka składa się z 206 kości, ale liczba ta nie jest stała od narodzin – szkielet noworodka składa się z ok. 270 kości, natomiast u 14-latków liczba ta wynosi nawet 356. Wyjaśnieniem tej różnicy jest łączenie się niektórych kości w miarę rozwoju organizmu. Szkielet człowieka składa się przede wszystkim z tkanki kostnej, a w drugiej kolejności – z tkanki chrzęstnej.

 

Standardowo szkielet dzieli się na dwie części – szkielet osiowy, w skład którego wchodzą czaszka, kręgosłup, żebra i mostek (łącznie 80 kości), szkielet kończyn górnych i dolnych oraz ich obręczy (łącznie 126 kości). Kości natomiast dzieli się na pięć kategorii – kości długie, kości płaskie, kości pneumatyczne, kości krótkie oraz kości różnokształtne. Szkielet dorosłej kobiety waży ok. 10 kg, a dorosłego mężczyzny – ok. 12 kg. Czaszka, choć sprawia pozory całości, jest w rzeczywistości złożona z dwóch elementów – mózgoczaszki i twarzoczaszki. Mózgoczaszka chroni mózg i składa się na nią osiem kości: kość czołowa, kość potyliczna, kość klinowa, kość sitowa, dwie kości ciemieniowe i dwie kości skroniowe. Twarzoczaszka chroni narządy zmysłów oraz narządy dróg oddechowych i pokarmowych; w jej skład wchodzą kość nosowa, kości łzowe, kości jarzmowe, szczęka i żuchwa.Kręgosłup tworzą 33 lub 34 kręgi podzielone na 5 odcinków: odcinek guziczny (zwany też ogonowym) o 4 bądź 5 kręgach, odcinek krzyżowy o 5 kręgach, odcinek lędźwiowy o 5 kręgach, odcinek piersiowy o 12 kręgach oraz odcinek szyjny o 7 kręgach. Wyróżnia się sześć podstawowych funkcji ludzkiego szkieletu. Są to ochrona, ruch, podtrzymywanie, produkcja komórek krwi, przechowywanie minerałów i regulacja endokrynologiczna. Kości chronią wewnętrzne organy przed uszkodzeniami. Czaszka chroni mózg, kręgi chronią rdzeń kręgowy, a żebra, kręgosłup i mostek chronią płuca i serce. Stawy między kośćmi umożliwiają ruch przy pomocy mięśni; całość jest koordynowana przez układ nerwowy. Szkielet nadaje i utrzymuje kształt ciała, np. bez klatki piersiowej płuca uległyby zapaści. W szpiku kości zachodzi hemopoeza, czyli tworzenie komórek krwi. U dzieci hemopoeza

Układ immunologiczny jest bardzo ważnym elementem naszego organizmu, ponieważ pozwala on nam funkcjonować w otaczającym środowisku. Dzięki jego aktywności możemy żyć w środowisku, w którym mamy styczność z potencjalnie niebezpiecznymi dla nas antygenami, jednak kontakt z nimi nie prowadzi do infekcji. Układ immunologiczny, zwany inaczej układem odpornościowym stanowi układ narządów, dzięki którym możliwe jest działanie mechanizmów odporności.

 

Najprościej mówiąc, jest to układ, który stanowi pierwszą linię obrony przez różnego rodzaju infekcjami. Układ immunologiczny umożliwia nam prawidłowe funkcjonowanie w środowisk Układ immunologiczny ma zdolność rozróżniania komórek obcych od komórek własnych organizmu. W sytuacji patologicznej, może jednak dojść do sytuacji, gdy układ immunologiczny traktuje własne komórki jako wrogie, co może prowadzić do chorób autoimmunizacyjnych. Kolejną ciekawą cechą układu odpornościowego jest jego zdolność uczenia się. Cecha ta nazywana jest pamięcią immunologiczną. Polega na tym, że komórki układu odpornościowego zapamiętują antygeny, z którymi miały wcześniej do czynienia. W przypadku ponownego kontaktu z nimi, reagują znacznie szybciej i skuteczniej zapobiegają infekcji. Ta cecha wykorzystywana jest w szczepionkach, gdzie podaje się jeden lub kilka antygenów, które są wyizolowane z żywych, bądź też inaktywowanych drobnoustrojów, ich fragmentów lub produktów metabolizmu bakterii.

Chociaż zarówno wcześniejsza ekspozycja na dany antygen (przechorowanie) oraz szczepionka zapewniają wykształcenie pamięci immunologicznej, to jednak zastosowanie szczepienia jako profilaktyki zachorowań w przyszłości jest znacznie bezpieczniejsze, ponieważ nie prowadzi do wystąpienia infekcji, a tym samym nie wiąże się z ryzykiem wystąpienia powikłań na skutek choroby. Układ immunologiczny budują pierwotne oraz wtórne narządy limfatyczne. Pierwotne narządy limfatyczne odpowiadają za rozwój limfocytów, a więc za ich różnicowanie z komórek macierzystych, podział, dojrzewanie oraz przemianę w czynne sprawnościowo komórki. Pierwotnym narządem lifatycznym jest grasica. Jest to narząd, w którym zachodzi dojrzewanie limocytów T (grasicozależnych) oraz szpiku kostnego. Co ciekawe,

Opinie

Nikt jeszcze nie recenzował tego produktu.

Musisz się zalogować, by wpisać opinię. Zaloguj

Opinie i oceny klientów

  • Jakość produktu
    0%
  • Jakość obsługi
    0%
  • Koszty dostawy
    0%
  • Zgodność z opisem
    0%